Hvor fort gror hull i ørene igjen?

Du kan bli overrasket over tiden det kan ta å leges.

Hvis du noen gang har lurt på hvor lang tid det virkelig tar for et hull i øret å gro igjen er du ikke alene.

Sannheten er at ingen virkelig kan si med sikkerhet hvor lang tid hullet i øret ditt vil ta å gro igjen, fordi alles kropp leges i forskjellige hastigheter. En ting vi vet med sikkerhet er at sår leges raskere hos yngre mennesker og ser ut til å ta lengre tid med alderen. 

Piercing uannsett om det er i øret eller andre steder skaper en kanal gjennom huden. Under helbredelsen produserer kroppen din epitelceller langs smykkene fra utsiden av innsiden til hullet. Når de nye cellene har dannet seg hele veien gjennom piercingens lengde modnes de til en kanal. Når kanalen er modnet kan den være åpen i måneder eller år etter at smykkene er blitt fjernet og noen kanaler kan bli tykkere og romsligere enn andre. I noen tilfeller blir hullene da permanente.  

 

Hvis hullet i øret er irritert kan det gro igjen raskt om smykkene er fjernet. Det kan til og med skje på samme dag på grunn av betennelse. Disse faktorene kan gjøre at en sunn kanal ikke modnes. Om hullet i øret ditt er blitt irritert, er det best å konsultere en profesjonell eller lege før du fjerner smykkene dine for å være på den sikre siden. I øret finnes brusk, og hull som er satt i ørebrusken kan gro igjen på grunn av mangel på blodtilførsel. Når smykker fjernes, kan kroppen dekke igjen hullet med arrvev, spesielt hvis det ble irritert av å ha på seg billige smykker.  På bakgrunn av dette vil vi alltid anbefale at du benytter rhodinert sølv, rhodinert stål eller ekte gull for øredobber og øreringer som er mer allergivennlige og snille mot kroppen. Se vårt utvalg av øredobber her.